info@digidog.fi

Kuinka motivoida kissaa?

Tammikuu vilahti niin etten huomannutkaan kinkkua sulatellessa. Olen myös paininut uusimman haasteeni kanssa, kuinka motivoida kissaa… Noin taustatietona, kyseessä ei ole minun kissani, enkä ole kissaihminen millään mittarilla. Niin tai näin, minua pyydettiin kouluttamaan kissaa. Koska perustelut olivat hyvät, lupasin yrittää parhaani.

Noin lähtökohtaisesti pelkään kissoja. Kun olin lapsi, isoäidilläni oli kaksi kissaa, herttainen pieni naaraskissa ja iso ilkeä kolli. Olin eläväinen lapsukainen ja isoäitini joutui varoittelemaan melkoisesti, ettei kollin lähelle saanut mennä. Näen vieläkin hirviökollin silmissäni. Kissapelkoani ei parantanut, että lapsuudenystävälläni oli kissa, joka rakasti ihmisten nilkkoihin hyökkäilyä. Jos erehdyit laittamaan jalkasi lattialle, kissa hyökkäsi kiinni.

Näillä eväillä sitten kohtasin asiakkaani, en yhtä kissaa vaan kissasisarukset. Kaksi valtavan kokoista lihavaa leikattua naaraskissaa, jotka olivat tulleet nykyiseen kotiinsa kodinvaihtajina. Ne eivät minun alkuhelpotuksekseni syöksähdelleet minnekään, vaan ennemminkin lyllersivät rauhallisesti paikasta paikkaan. Mutta siinä oli ongelman ydin. Kissoille olisi keksittävä jotain aktiviteettia ja saatava ne liikkeelle.

Lue koko artikkeli Morrrin blogista